måndag 31 januari 2011

Back in business!

Äntligen måndag! Efter en veckas hemmavistelse med sjukt barn är jag nu tillbaka på bageriet. Var naturligtvis inne ett par gånger i förra veckan men det krävdes förhandlingar med mannen för varje timma som jag ville tillbringa här... Visst det är härligt att få vara hemma med sin dotter men har man eget företag händer det ju inte så mycket om man inte är på plats och vi är ju bägge i den sitsen... MEN nu är hon bättre och tillbaka på dagis.

Under sjukveckan bakade jag lite blandat i bageriet, tyvärr inga cupcakes men bara jag får baka något så blir jag glad:-). Experimenterade även lite hemma och bakade en god småkaka utan mjöl. Potatismjöl gjorde jobbet och den blev riktigt god! Perfekt för glutenallergiska brodern och fadern...Nu smider jag planer med min kollega T här i bageriet. Ni kommer märka av oss lite mer framöver... Ska ut och marknadsföra mig mot företag i stan tänkte jag. Någon som jobbar i Göteborg och tror att din arbetsplats skulle vara intresserade av att köpa cupcakes till kundaktivitet, fredagsfika etc? Meddela mig och jag kommer på studs med en provlåda!

Den här veckan har jag också planer på att lära mig baka macarons! Passar perfekt in i sortimentet med cupcaksen tycker jag. Är det någon som gillar macarons? Önskemål om smak och färg?

Ha' en god vecka. Vi hörs.

S

fredag 14 januari 2011

Härliga fredag!

Visst är det härligt med fredag! Speciellt när man haft att göra under veckan;-). Denna vecka blev fantastiskt mycket bättre jobbmässigt än jag förväntat mig! Fick in några fina ordrar varav en från nya kunden Tabla på Världskulturmuséet. De beställde bl a 170 cupcakes!!! Och dessa lyckades jag baka på en dag (+ annat). Har verkligen fått upp hastigheten nu:-). Helt underbart. Nu kan ni alltså avnjuta cupcakes på Tabla om ni är i krokarna...

Idag har jag och dottern varit ute och konkurrensbevakat. Ni vet väl att det finns andra cupcakeaktörer på marknaden nu? Spanade in vad som erbjuds på NK... Jag är superglad för Tabla men lovar att det kommer att säljas cupcakes från Sweets of Sweden på fler ställen i stan framöver. Har något mycket intressant på gång. Tillsvidare kan ni ju alltid beställa av mig om ni har några dagars framförhållning. Det går också bra att beställa på Karltex på Haga Nygata 27c! Där kan man samtidigt spana in läckra kläder...

Nu ska jag njuta av helgen tillsammans med min familj. Det blir dock lite jobb också. Vi ska ha julgransplundring på dotterns dagis på söndag och då är 30 cupcakes beställda. Angenämt:-).

Ha det gott.

S

tisdag 11 januari 2011

Att baka är livet:-)

Nytt år, nya möjligheter! Visst är det en härlig men också lite läskig känsla? Jag har i alla fall bestämt mig, 2011 blir året då fler än de närmast sörjande känner till Sweets of Sweden och då Sweets of Sweden blir ett av de naturliga valen då man är sugen på riktiga cupcakes! MEN, nu är det början på januari, den kanske segaste månaden i Sverige. Inte mycket händer, många har förköpt sig på julklappar i december och har inte råd med några utsvävningar... Så vad gör jag då? Ingenting? Har jag kanske semester? Nej då, det finns mängder att göra. T ex jobbar jag med min nya hemsida som jag hoppas kunna presentera för er snart. Smider också naturligvis planer för året, ensam men också med mina businesspartners. En av mina partners är Thomas Olofsson och hans företag JullansGoa. Det är där jag hyr in mig och bakar mina cupcakes. Det är också inom ramarna för JullansGoa som jag bakar andra saker, utanför cupcakessortimentet. Att baka är ju något av det roligaste jag vet (har det visat sig på senare tid) så varför beränsa sig. Thomas bakar kokosbollar eller munkar på JullansGoa. Jag har nu hjälpt honom utöka sortimentet, som nu blivit vårat... Inom ramarna för JullansGoa bakar jag mer tradiotinellt svensk fika, men oftast med någon twist så det inte blir exakt som det alla andra bakar. Vad sägs om kokostoppar doppade i choklad, nöttoppar, kaffehjärtan (måste testas, innehåller en underbart god kaffekräm, choklad, kokos mm) och bananrutor. Vi har kunder som Universeum, Café Greenwich m fl. Idag ska vi planera för en satsning vi har på gång, kan inte berätta mer ännu men kan bli riktigt bra. Så blir nog inget bakat idag. Igår bakade jag dock en massa pajer. Fortsatte sedan hemma och bakade mumsiga tekakor med havregryn till familjen. Mmm... Att baka är livet.

Ha det gott. Vi hörs snart igen.

S