torsdag 7 juli 2011

Whoopies:-)

Whoopies eller Whoppie Pies är det allra senaste i USA och England. Konkurrerar med cupcakes sägs det... Jag hade precis läst detta i en branchtidning och hade tänkt att jag kanske skulle testa att baka och så såg jag på Leila bakar i Frankrike igår och vad bakar hon om inte Whoopies! Whoopies är som ett mellanting av cupcake och macaron kan man säga. Två ganska mjuka kakor (åt sockerkakshållet), läggs ihop med en frosting emellan. Bakades för första gången i USA på 1930-talet men har levt lite i det fördolda... Nu kommer den starkt och så klart ska vi ha Whoopies även i Sverige. Jag har provbakat idag och hittills gjort ljus variant med en mumsig hallonfrosting emellan, samma ljusa kaka med chokladfrosting emellan och en maffig chokladvariant: choklad både i kakor och frosting. Tyvärr strejkar just nu överföringen av kamera till dator så jag lånar bilder från det fantastiska internet:
Kan detta bli en hit tro? Vi får se... Men ni kan i alla fall köpa Whoopies hos oss och jag har fått ett nytt skötebarn att experimentera med. Möjligheterna är oändliga!

S

4 kommentarer:

 1. Åh, dessa har jag också sett i en massa amerikanska bloggar. Verkar smarriga! Vad kul att du ska testa dem, hoppas det blir en succé!
  Kram Rebecca

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Önskar er all lycka och välgång med detta underbara ställe! Var inne och kikade idag och tycker ni har gjort ett fantastiskt jobb.

  SvaraRadera
 4. Åh, det låter verkligen gott med whoopies! Jag var inne hos er i somras men just den dagen hade ni dem inte så jag får komma och hälsa på igen ;)
  Jag önskar er verkligen all lycka till framöver, jag gillar verkligen konceptet!
  Här kan ni läsa ett litet blogginlägg om mitt besök:
  http://guldkornbyelin.blogspot.com/2011/08/cupcakes-and-more.html?m=0

  SvaraRadera