torsdag 7 juli 2011

Whoopies:-)

Whoopies eller Whoppie Pies är det allra senaste i USA och England. Konkurrerar med cupcakes sägs det... Jag hade precis läst detta i en branchtidning och hade tänkt att jag kanske skulle testa att baka och så såg jag på Leila bakar i Frankrike igår och vad bakar hon om inte Whoopies! Whoopies är som ett mellanting av cupcake och macaron kan man säga. Två ganska mjuka kakor (åt sockerkakshållet), läggs ihop med en frosting emellan. Bakades för första gången i USA på 1930-talet men har levt lite i det fördolda... Nu kommer den starkt och så klart ska vi ha Whoopies även i Sverige. Jag har provbakat idag och hittills gjort ljus variant med en mumsig hallonfrosting emellan, samma ljusa kaka med chokladfrosting emellan och en maffig chokladvariant: choklad både i kakor och frosting. Tyvärr strejkar just nu överföringen av kamera till dator så jag lånar bilder från det fantastiska internet:
Kan detta bli en hit tro? Vi får se... Men ni kan i alla fall köpa Whoopies hos oss och jag har fått ett nytt skötebarn att experimentera med. Möjligheterna är oändliga!

S

tisdag 5 juli 2011

Sommar och sol, 4:e juli och jobb:-)

Nu är det sommar och här sitter jag och skriver i mitt fina bageri:-). Vi har öppet som vanligt hela sommaren. Bra eller dåligt beslut? Jag vet inte. Vissa dagar lite lugnare i butiken men andra dagar ganska bra med folk och i helgen hade jag två cupcakeskurser och nästa helg blir det bak till bröllop! Så visst har vi att göra.

Igår var det 4:e juli och i min familj firar vi det med en härlig barbeque. Den här gången hade vi ett par gäster från New York som förgyllde tillställningen. Mycket trevligt. Jag hade naturligtvis bakat cupcakes och de gick åt kan man säga;-). De allra flesta var mycket glada när de plockades fram. Förutom min dotter då. 4 år och trött på mammas cupcakes. - Jag vill ha macarons istället mamma! Bagarns dotter...

Dagen till ära fick vi även våra efterlängtade skyltar till bageriet igår! Jag måste bara dela med mig av lite bilder, jag är så glad:


                                         Stora skylten


                                          Lilla skylten

Vi har också fixat fina rosa bänkar så man kan sitta utanför och fika:


Och på insidan finns det fina dynor att sitta på om det regnar ute:Och idag fick vi vår nya dörrmatta:Roligt med alla saker som faller på plats:-). Nu regnar det visst, tur att jag kan vara här inne och mysa... Men ledighet är också väldigt skönt och lite av den varan ska jag nog kunna få ha i sommar. Ser fram emot det. Då får ni hälsa på min kollega Thomas istället om ni kommer förbi!

Välkomna till oss på Skanstorget 10:-)